duminică, 3 septembrie 2017

Tipurile de ace pentru masinile de brodat

Ace standard
Ace Standard pentru maşinile de brodat. Se folosesc in brodare pentru toate tipurile de materiale ţesute. În funcţie de grosimea materialului, puteti alege masura acestuia intre 60 si 100.

Ace SES
Sunt acele ace cu bilă mică pentru maşini de brodat. Se folosesc pentru brodarea materialelor din tricot. In functie de grosimea materialui veti alege masura dorita. De ce sa folosesc acest tip de ac pentru ca nu va taia sau gauri materilalul pe marginea broderie ca un ac normal in cazul tricotului.

Ace SUK
Sunt acele ace cu bilă medie pentru maşini de brodat. Se folosesc pentru brodarea materialelor  tip elastice şi materialelor ce au în compoziţie Lycra. 

Ace de cusut materiale din piele
Sunt acele ace ce pot  fi folosite la brodarea  tuturor materialelor din piele. Aceste ace au un varf special ascutit ce permit o strapungere adecvata a materialului de piele si au si o duritate aparte comparativ cu un ac clasic.
Ace duble pentru maşinile de brodat si cusut
  Sunt acele ace ce se  folosesc cu scopul de a realiza cusaturi decorative duble pe acele masini care sunt si de brodat si de cusut , in special in sectiunea partii de coasere nu de brodare . 
Pe piata puteti intalni pachete mixte Combi care contin in jur de 10  ace, cate 2 din fiecare dimensiune in genereal contin acel de 70, 80, 90 si 100, mai rar au ace de 60 pe acestea le gasiti mai rar dar cand le gasit va sfatuiesc sa le luati pentru broderii le mici si cu tesaturi foarte fine.
Rezistenta acelor de 60 este mai mica dar calitatea broderie e mult mai mare , acuratete si finete in lucru. Nu le recomand incepatorilor.