duminică, 3 septembrie 2017

Cum trebuie schimbat acul masinii de brodat?

      Atunci cand schimbam acul masinii am rugamintea sa citim indicatiile tehnice ale masinii si de asemena pentru a nu deregla capul masinii sa ne folosim de acea cheita furnizata cu masina si nu de alte ustensile. Tinem contra pe partea opusa surubului de fixare pentru ca capul de brodare sa nu se deplaseze si desfacem surubul de fixare a acului, scoatem acul . 
Daca acesta este rupt cautam si partile acestuia in partea de jos a masinii, pentru a nu ne incomoda la lucru dupa schimbarea acului. Capatul tesit se introduce spre spatele masinii si se tine un deget sub ac pentru o fixare corecta si se strange surubul tinand contra pe partea opusa asa cum am mentionat si la scoaterea lui.
Nu fortam surubul, iar la schimbare nu il lasam prea slab incat sa se miste acul il strangem pana vedem ca acul nu se misca in orificiul de fixare.
Schimbarea acului pentru incepatori este bine a se face cu masina inchisa.
        Ustensile pentru deschidere surub fixare ac arata in felul urmator in functie de masini , pentru casnice cel mic acel cerculet ,iar pentru semi industriale si industriale celelelalte 2 varinate ce vin impreuna cu masina de brodat sau se gasesc la reprezentante de specialitate.