marți, 29 august 2017

CUM TREBUIE SA ARATE O BRODERIE DE CALITATE ?

          O broderie de calitate
- trebuie sa nu aiba fire buclate(ridicate) nici pe fata ,nici pe dosul acesteia, buclarea firelor pe fata broderiei inseamna o tensionare incorecta a masinii,
- trebuie sa sa nu aiba goluri in tesatura -in aceasta situatie  cauzele pot fi multiple si vom vorbi de ele in alta postare
-trebuie ca pe suprafata de dos a broderiei  ata de pe fata sa  sa fie vizibila intre 20 si 30 % pentru o tensionare corecta a masinii de brodat 
-ata de la suceica nu trebuie sa iasa pe fata broderiei  si despre acest lucru cauze si situatii vom discuta in alta postare detaliat
Atasam poza cu detaliu fata broderie si dos al broderie pentru a constata cum ar arata o broderie corecta, cand vom avea imagini si cu o situatie incorecta revenim cu poze pentru a va face o idee clara asupra acestor situatii.
acesta este rezultatul final al broderiei


MATERIALELE CARE POT FI BRODATE PE MASINA DE BRODAT

    
        Pe o masina de brodat pot fi brodate aproape toate tipurile de materiale textile si vom vorbi de fiecare in postari separate cu indicatiile aferente .
ATENTIONARE!!!! Pentru ca am intalnit cazuri o sa va rog sa tineti cont de acest lucru cat se poate de mult pentru a nu va distruge masina , unele persoane au incercat materiale din plastic gen folii nu recomand asa ceva , cei ce doresc exista materiale brodabile si suporti aferenti la reprezentante de profil. Va rog insistent nu mai faceti asa ceva e pacat de investitia dvs. Ex auzite gen punga, sau hartie sau ziar categoric nu incercati asa ceva.-plasticul prin frecarea acului se topeste si se lipeste pe ac si pe circuite apoi si hartia de hartie clasica de xerox se marunteste si intra in componente. Exista suporti specializati in domeniu.
Materialele gen panza, doc, tercot, denim, organza, tul, satin , atlas, pot fi brodate pe orice tip de masina de bodat de la casnica la industriala, materiale gen fleece , frotir, stofa in general materialele groase de evitat in general pentru incepatori si pentru masinile casnice mici pentru a nu fi distruse, nu inseamna ca acestea nu le pot broda, ba le pot broda doar tehnicile difera mult.
Privind tehnicile de lucru ale materialelor vom discuta pentru fiecare in parte in functie si de masini.Vom reveni cu detalii si poze la fiecare in parte.
Un material ce creaza probleme de lucru masinilor de brodat destul de des este panza tesuta de casa  , poate fi bodata dar doar pe anumite tipuri de masini si cu suportul de sustinere specific acestui material

TRANSFORAMAREA UNUI MODEL DINTR-UN FORMAT IN ALTUL

          Tin sa mentionez ca modelul realizat pentru un model de masina de exemplu in format pes-Brother  poate fi oricand transformat  in alt format in functie de cea de a 2 masina pe care o aveti ex exp -Bernina.
In cazul in care aveti o astfel de problema va putem ajuta in transformarea acestora oricand.
Atentie!!!! Trebuie tinut cont de dimensiunile modelului ele trebuie sa fie compatibile ambelor masini sau pot fi redimensionate si apoi tranformate in formatul dorit . Exemplu : un model de 30 cm format pes transformat in exp pentru o bernina ce are suprafata maxima de 20 cm , poate fi transformat in 2 variante , prima direct la masura existenta-avantaj masina bernina micsoreaza automat modelul la masura maxima - dar atentie inca odata ca prin micsorare pe masina densitatea lui ramane aproape aceeasi deci vom realiza un model foarte dens , iar o densitate mare face ca materialul sa se increteasca rau de jur imprejurul modelului necedand acest incret nici la calcarea lui, iar a doua varinata este intai micsorarea lui in cardrul unui soft si apoi tranformarea lui. O micsorare profesionista inseamna si o adaptare a densitati la una ideala masurii.
      Lucrurile mentionate sunt valabile pentru foarte multe tipuri de masini de brodat si modele , in functie de intrebari vom discuta in parte de ele in timp.

FORMATE DE BAZA ALE MASINILOR DE BRODAT (EXTENSI DE LUCRU)

          Mai jos gasiti doar o parte din formatele cele mai folosite , va voi prezenta si alte detalii in functie de modele masini de brodat  si softuri de broderie in alta postare
         vom invata impreuna aceste lucruri pentru ca ne sunt necesare atunci cand cerem un model

  • Brother/Babylock - .pes si .pec
  • Pfaff - .pcs , .pcd,.pcq
  • Husqvarna-.hus,.vip si .vp3
  • Janome/Elna-jef si sew
  • Melco-exp si cnd
  • Tajima -dst
  • Barudan- dsb
  • Bernina-art si exp
  • Singer- xxx


CE TREBUIE SA STIM DESPRE O MASINA DE BRODAT LA ACHIZITIE

        Pe baza intrebarilor dvs in decursul anilor ma gandesc sa va raspund si la acest lucru 
- suprafata de lucru a plansei in cazul celor industriale si semi industriale si a gherghefului in cazul celor casnice 
-formatul -extensia fisierului de model cu care lucreaza aceasta 
-numarul de impunsaturi pe minut maxim si minim - ne ajuta sa cunoastem timpul de lucru a l unui model dorit 
-functiile acesteia , daca e si de cusut si de brodat, si alte functii aferente ei 
-suprafata ecranului digital si daca este monocrom sau color, unul color e mai prietenos si ne ajuta in alegerea culorilor si a vedea aspectul broderie in forme 3d, 4d,5d -aproape de realitatea boderiei 
-daca detine functii de rotire , marire , micsorare, imbinare de modele intre ele
-privind modelele din baza de date a unei masini verificati  pliantul ce vine cu masina de brodat
-intrebati ce accesorii de baza detine si ce alte accesorii pot fi adaptate unei masini , pentru ca orice masina are un pachet de baza de accesorii si unele optionale, ne referim in special la gherghefe, planse de lucru si picioruse adaptabile masinii ca model .NU incercati sa adaptati picioaruse de la alte masini sau accesorii fara a intreba un mecanic sau un distribuitor, nu faceti asa o greseala, am intalnit si astfel de cazuri.
-intrebati cat timp poate fi utilizata aceasta masina in decursul a 24 de ore , sunt  masini care pot functiona doar  3 ore si masini care pot functiona si 12 ore -asa specifica manualele ATENTIE-aici am o atentionare cu pauzele necesare pentru racorirea componentelor si mai ales pe timpul verii .
-intrebati unde se realizeaza mecnica pentru acestea, ce piese gasiti in tara pentru acest model ales de dvs si si care se aduc pe comanda si in cat timp pentru a stii de la inceput cum sa va programati timpul de lucru in situatiile limita.
IN CAZUL UNEI MASINI DE BRODAT SECOND luati in calcul unele lucruri ca de exemplu primul lucru pe care trebuie sa il verificati este anul de provenienta a acestei , ce tip de broderie s a lucrat pe aceasta si in computerul acesteia vedeti punctajul realizat de ea pentru a face un calcul cam cat de uzata este -daca nu va descurcati apelati la un programator-editor de modele, la un mecanic sau la o reprezentanta in domeniu , in functie de aceste detalii se poate constata uzura acesteia .
         Un alt lucru foarte important este modalitatea de transmitere a modelelor catre aceasta. Luati un model al dvs realizat de programatorul dvs -cu care veti colabora si puneti-l pe vanzator sa va arate ca transmiterea catre aceasta functioneazi o si lucreaza corect. -am intalnit cazuri care au achizitionat masini generatii mai vechi si nu mai puteau face transferul modelelor catre acestea de nici un fel pe nici o modalitate de suport.

CE TIP DE MASINA NI SE POTRIVESTE?

       Primul lucru pe care treuie sa il cunoastem este ce tip de masinade brodat  ni se potriveste ,am intalnit persoane  ce au achizitionat o masina total nepotrivita  cu tipul de broderie si a modelului pe care doreau sa il realizeze, de aceea va sfatuim sa va gasiti in primul rand un programator-editor de modele sa va ajute in alegerea potrivita si apoi alegeti masina de la o reprezentanta autorizata in functie disponibilitatile fiecaruia -atentie la masinile second vom vorbi si despre acelea la timpul potrivit-. pentru ca am vazut persoane dezamagite de achizitia facuta. Datorita experientei in acesti ani as dori ca acest lucru sa nu se mai repete si de aceea am ralizat acest blog si de asemenea ma puteti contacta oricand pentru un sfat in domeniu 
Unul din lucrurile cele mai important: in functie de  persoana care va editeaza , programeaza , digitizeaza modelele veti putea stii daca aveti acces si la alte modele decat cele din memoria masinii sau cele de pe cardurile prestabilite ale masinilor.
      Trebuie stiut ca masina are un nr de model si ca orice alt model dorit dupa o imagine se realizeaza de catre un programator.
     In cazul in care doriti un anumit tip de broderie trebuie sa cunoasteti  inainte de achizitionarea unei masini de brodat  detalii de compatibilitate a dvs cu programatorul-editorul de modele de broderie  ales de dvs , pentru a nu face o achizitie inadecvata a masinii de brodat.
Deasemenea trebuie stiut ca masinile de brodat fiecare in parte lucreaza in baza unui fisier realizat de programator acest fisier are extensii diferite in functie de marca masinii ,vom reveni cu o nou a postare in care veti gasi si lista de extensii compatibile cu diferitele masini de brodat.

CE CONTINE ACEST BLOG

        Numele meu este Simona Teodorescu am o experienta in domeniu editarii de broderie si a realizarii ei de 16 ani si as dori sa va impartasesc si unele lucruri mai mult sau mai putin conoscute in domeniu broderie si a editarii de modele de broderie pentru diverse tipuri de masini de brodat Brother, Bernina, Tajima, Riocamo, si multe altele de la industriale pana la casnice. Vreau sa va ajut sa va imprieteniti cu ele in timpul lucrului si sa nu ne mai lovim de lucruri dificile in domeniu. Prin intermediul acestui blog sper sa fiu de ajutor in acest domeniu  pentru incepatori si nu numai.
Pe acest blog veti gasi lucruri postate privind
primele postrari sunt pur introductive in lumea masinii noastre de brodat aleasa
-tehnici de lucru
-situatii dificile
-modalitati de utilizare a unei masini de brodat
-ce trebuie sa facem si ce nu in acest domeniu
-sfaturi si ideii in domeniu
-modelele si tipurile lor
-conflicte ce apar intre model si masina de brodat
-imagini si schite ajutatoare
Ne vom baza si pe intrebarile dvs si situatiile intalnite de mine si uneori si de dvs , va astept cu intrebari in domeniu oricand .-consultatii in domeniu gratuite
Tehnica de lucru conteaza enorm am constat acest lucru in ani,un model creat de mine si realizat de 5 persoane diferite fiecare cu tehnica lui de lucru , rezulta un produs de calitati diferite, de aceea consider  ca acest blog va fi necesar celor ce doresc sa inceapa o astfel de activitate pentru a cunoaste tot ce presupune aceasta  iar pentru cei ce au inceput deja o astfel de activitate sa o poata mult imbunatati.
Asa cum am precizat si mai sus pe mine ma puteti gasi pe emailul mentionat mai sus , unde puteti lasa intrebari la care va voi raspunde pe blog sau pe email, iar pentru editare modele ma gasiti pe acelasi email (simteodorescu@yahoo.com) si la telefoanele mentionate mai sus(0748326768), iar listele de modele le gasit in continuare pe aceleasi bloguri ale noastre.